Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ανοιχτες χορδες

Αφού λοιπόν έχουμε μιλήσει για το πεντάγραμμο τις νότες τις αξίες κλπ,ήπθε η ώρα να εφαρμόσουμε αυτά τα πράγματα στην κιθάρα μας.
Ο τίτλος σε κάποιους που είναι εντελώς αρχάριοι θα τους παραξενέψει,ανοιχτες?Στα μέρη της κιθάρας είδαμε οτι η κιθάρα αποτελείται απο το σώμα την ταστιέρα το μπράτσο κλπ.Η ταστιέρα αν την κοιτάκετε απο την μπροστινή της όψη θα διαπιστώσετε οτι έχει κάποια "σιδεράκια",αυτά ονομάζονται τάστα εξ'ου και ταστιέρα.Κάθε τάστο μας δίνει και μία διαφορετική νότα.Ο όρος ανοιχτές σημαίνει οτι δέν χρειάζεται να "πατήσουμε" σε κανένα τάστο.
Κάτω απο κάθε μία νότα παρατηρούμς οτι υπάρχει ένα κυκλάκι με έναν αριθμό μέσα του.Αυτό ουσιαστικά μας δείχνει ακριβώς σε ποιά χορδή πρέπει να χτυπήσουμε.
Θέλω να τονίσω ότι στα αρχικά στάδια εκμάθησης μας δίνει αυτην την extra βοήθεια.Καλύτερα λοιπόν να κουραστείτε και να "ψάχνετε" τις νότες παρά να λέτε "Α! ωραία σολ=3,0οπου 3 χορδή,0 τάστο) γιατί αργότερα που θα γίνει πιο πολύπλοκο το πεντάγραμμο θα αντιμετωπίσετε προβλήματα.Ενα μικρό παραδειγμα για να μην τα κάνω δυσνόητα.Το σολ που το έχουμε μάθει εστω 3-0 βρίσκεται σε σε άλλες χορδές τις οποίες θα μάθετε αρκετά αργότερα.Γι'αυτό το λόγο μάθετε τις νότες
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: